Sunteţi invitat… e moca bre…!

De câte ori mă uit la ştiri şi la tv în general, mă apucă nervii! Evident că ştiţi de ce! Pe de o parte că aflu muuuuuuuuuuuuuuuulte aberaţii care se întâmplă prin ţară, multe “je…m`en`fişuri” exercitate, dar pe de altă parte mi se deschid nemulţumiri latente, care, rămase undeva din lipsa de timp de a le dezvolta, le redeschid spre detaliere.

Printre rânduri, la ştirile sportive, se anunţă că Mircea Sandu s-a enervat! cam târziu zic eu! De ce s-a enervat? S-a enervat pentru că toată lumea vrea şi aşteaptă invitaţie şi este cazul să se mai cumpere şi bilete pentru supravieţuirea cauzei! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA… păi acu te-ai trezit Mircică? Dar de ce bre să scuteşti câţiva “capi” politicieni? Ce? Nu au suficiente venituri încât să-şi plătească “beletu`” şi să contribuie la bunăstarea economică a clubului? … tot oamenii de rând să plătească? Mă întreb, ca şi paranteză, dacă politicienii au plătit la moaştele Paraschevei contribuţia respectivă… (doar ca paranteză).

Şi uite aşa, nu că m-ar interesa starea fotbalului, pentru că nu ăla îmi plăteşte mie ratele la bancă, mă gândeam aşa, că şi instituţiile de cultură ar trebui să supravieţuiască prin cumpărarea de bilete şi nu aşteptarea doar de invitaţii, eventual personalizate: “Dragă domnule, domniţă X, te rugăm frumuşăl şi insistent să vii la teatru, la conshert, e moca bre, nu te stresa că nu ai bani”!

Dacă nu aţi avea 10 lei pentru bilet, cine v-ar mai putea juca piesa pe scenă? Chiar trebuie să ne lăsăm între noi să murim dintr-o continuă luptă cu supravieţuirea? Logic că e aiurea să scoţi 50 de lei de fiecare dată să vezi un Beligan, dar scoţi chiar şi 80 de lei când vine unu` de pe la Bucureşti, fie el şi NO Name… Dar cultura provincială oare cum ar trebui să existe şi să supravieţuiască? Doar cu banii de la bugetul local? Aia se duc pe gropile veşnice şi şantierele neterminabile sau pe asistaţii veşnic restanţieri… printre altele! …

Cumpăraţi un bilet, nu mai aşteptaţi invitaţie!

BILETINTRAREFoto: prelucrare după http://www.slideshare.net

8 gânduri despre &8222;Sunteţi invitat… e moca bre…!&8221;

  1. recunosc ca mi-am luat teapa si am intrat cu speranta de mocaciune 😀 totusi punctul tau de vedere e foarte bun si cred ca daca s-ar renunta la invitatii gratuire s-ar reusi scaderea pretului per total la spectacole si astfel ar veni mai multe persoane ! Doar zic !

      • eu as plati , dar sa fie pana in 40 de lei 😀 si cam asa ar fi de-ar plati toti. in plus de reduceri sau gratuitati beneficiaza tot VIP-urile care de fapt au salarii f. mari !

      • tomai asta am vrut sa subliniez! „vip/urile” in ciuda salariilor foarte mari, asteapta invitatii si chiar se bucura pentru ele, iar oamenii obisnuiti sunt nevoiti sa plateasca un pret mult mai mare. echivalant cu rezultatul impartirii la numarul de locuri ramase libere si raportate la numarul total al salii! // oare pe cat timp se mai adevereste proverbul arhicunoscut?

  2. la noi cultura e scumpa,bre 🙂 ca sa viezi o piesa „de la bucuresti” impreuna cu familia ar cam trebui sa scoti in jur de 2 mil jumate. Pai ce faci,nene? dai un sfert din salariu pe o piesa de teatru? Asa ca merem si noi unde e mai ieftin,mai piratam de pe youtube,mai citim o carte si mai asteptam si noi invitatii ca prim-imbuibatii judeteni…Cultura costa bani,romanii tre sa stea prosti! Traiasca Partidu Neocomunist Roman si parangheliile Bachusiene!

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s