Urşi, lupi, râşi

Se cunoaşte faptul că Munţii Vrancei au efective mari de urşi, lupi şi râşi, monitorizaţi fiind de către APM prin intermediul proiectului Natura 2000. Că or fi toţi, că or fi doar o parte, în această seară am urât orice vietate sălbatică!

Pe lângă situaţia că Munţii Vrancei sunt oricum periculoşi prin lipsa amenajărilor turistice, a potecilor şi existenţa a doar 12 trasee turistice şi acelea abia marcate sau frecventate, restul spaţiului este sălbatic şi uitat de lume, spaţiu în care şi localnicii se rătăcesc.

Drept urmare, în această seară am fost pusă în faţa unei situaţii extreme, bazată pe confuzie, teamă, emoţii, îngrijorare!

Este pentru prima dată când urăsc vietăţile pentru că nu am ştiut de ce un nepot, care cobora din munte spre deal, nu a ajuns într-un anume loc la o ora rezonabilă! nu te poţi gândi că s-ar fi rătăcit, deşi chiar asta s-a întâmplat, pustiite să-i fie gândurile, dar când ştii la ce te poţi aştepta de la nişte munţi sălbatici ca cei ai Vrancei, te poţi aştepta la orice sfâşiere de ursoaică!

Dragi turişti sau orice drumeţi străini sau localnici aţi fi! Nu fac lobby antiturism, însă vă rog doar, să nu vă aventuraţi aiurea pe aici!

Este periculos, este sălbatic, dar nu uitaţi să aveţi telefoanele încărcate, cu toate că nu este semnal mai pe nicăieri!

Poate scapă totuşi cineva în zona cu semnal şi reuşeşte să sune la 112!

DSC01776

7 gânduri despre &8222;Urşi, lupi, râşi&8221;

    • nepotu` crescut pe acolo oricum, s.a pierdut si ne-a panicat! de fapt ai vayut cu ochii tai panica! e bine! l-a reperat 112! dar e nasoala treaba pe la noi! nu cred ca se poate vorbi despre siguranta!

  1. Cred că trebuie lucrat mai mult la amenajarea traseelor, sunt convinsa că se vor găsi şi metode de îmbunătăţire a semnalului telefonic dacă zona ar fi mai frecventată de turişi, Poate va apărea şi un echipaj Salvamont….

Mi-ar plăcea să-ţi ştiu părerea...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s